bild2.jpg
Sök tjänsten som vår nya anbudsingenjör/kalkylator

ORAB söker anbudsingenjör/kalkylator

Är du intresserad av att jobba inom ett väletablerat industrirörföretag som utför spännande projekt åt världsledande företag inom pappersindustri, ståltillverkning, energi och gruvnäring? Då kan rollen som vår nya anbudsingenjör/kalkylator vara någonting för dig.

Som anbudsingenjör/kalkylator kommer du att ha en viktig roll i planerings- och anbudsarbetet inom vår verksamhet. Du kommer att stödja och samverka med företagets ledning samt våra lokala produktionsavdelningar från norr till söder vilket innebär en del resor i tjänsten. Din nuvarande bostadsort är av underordnad betydelse då din personlighet är den viktigaste egenskapen men det kan vara praktiskt om du bor i närheten av något av våra platskontor (Piteå, Skellefteå, Örnsköldsvik, Gävle (HK), Västerås, Karlstad eller Lund).

Som ORABs anbudsingenjör/kalkylator utför du kalkyl- och anbudsarbete i enighet med verksamhetens mål och strategier. Du är delaktig under hela anbudsprocessen från förfrågan till färdigt anbud och beställning men även under projektfasen som stöd till våra avdelningschefer och projektledare.

Vi erbjuder dig ett stimulerande, spännande och engagerande arbete där våra kunder befinner sig i absolut framkant vad gäller teknik och innovation. Vi erbjuder dig stora möjligheter att utvecklas inom ditt område och växa inom företaget. I din roll kommer du att ha en central funktion inom ORABs dagliga verksamhet.

I arbetsbeskrivningen ingår bland annat
- Begära in offerter från leverantörer gällande material och tjänster
- Stämma av offerter utifrån ställda prisförfrågningar
- Sammanställa kalkyler samt utarbeta offert och anbudsbrev
- Bidra med underlag för inköp, tids- och resursplanering
- Ekonomisk uppföljning och utvärdering av projekt
- Kommunicera med tekniskt ansvariga kontakter hos beställare, entreprenörer och leverantörer
- På bästa sätt genom ett professionellt agerande bidra till merförsäljning

Kompetens
- Teknisk gymnasieutbildning inom maskin, teknik eller VVS
- Högskole- eller yrkeshögskoleutbildning inom maskin, teknik eller VVS är meriterande
- Vi ser gärna några års dokumenterad erfarenhet inom industriprojekt
- Dokumenterad erfarenhet av kalkyl- och offertarbete samt förhandlande av kontrakt
- Förmåga att se affären i ett projekt och skapa långsiktiga relationer med leverantörer,
   entreprenörer och kunder samt vara drivande i kalkyl- och offertarbetet
- God vana att använda dator med tonvikt på MS Office, MS SharePoint, ritnings/3D applikationer
- Förstå teknisk engelska och kunna kommunicera engelska i tal och skrift
- B-körkort är ett krav

Kort om ORAB
ORAB utför rörinstallationer och maskinmontage åt våra kunder inom industrin, kommuner och förvaltningar. Vi startade vår verksamhet 1996 och har fram till idag producerat cirka 5.5 miljoner svetstimmar fördelat på våra avdelningar och de projekt vi genomfört. Vi åtar oss uppdrag över hela landet men finns etablerade med avdelningskontor i Piteå, Skellefteå, Örnsköldsvik, Gävle (HK), Karlstad och Lund.

Sedan februari 2014 ägs ORAB till 100 procent av Instalco Holding AB där vi tillsammans med 120 andra bolag inom installationsbranschen bildar börsnoterade installationskoncernen Instalco.

Tycker du att detta låter intressant vill vi gärna att du i ett första steg kontaktar vår VD Tomas Börgesson. Tomas når du på telefonnummer 070-248 99 96 eller tomas.borgesson@orab-ab.se.

Vi ser fram mot din ansökan senast 31 jan 2023