Vi söker en drivande och affärsmässig Avdelningschef

ORAB Entreprenad AB utför industriella rörinstallationer över hela landet med fem etableringar i Skellefteå, Nyköping, Karlstad, Kristianstad, Lund och med huvudkontor i Gävle. Vi är ett helägt dotterbolag till Instalco Intressenter AB ett börsnoterat företag med fyrtio dotterbolag inom installationsbranschen. Vi behöver förstärka vår organisation i mellan Sverige och söker nu en

Drivande och affärsmässig Avdelningschef!
I rollen som avdelningschef med placering i Gävle kommer du ansvara för försäljning av nya entreprenader och ansvara för genomförandet, där främst bolag inom energi- och cellulosasektorn är slutkunder.

Ditt geografiska ansvarsområde är främst Gävleborg, Dalarna, Västernorrland och Uppland. Du kommer leda våra projekt avseende anbud, beställarkontakter och ekonomi och arbeta nära och tillsammans med projekt- och montageledare. Du är en nyckelperson i verksamheten, vilket bland annat innebär att du:

 • Ansvarar för anbudsarbete, kontrakt och avtal
 • Arbetar med måluppfyllelse av satt budget vad gäller omsättning, marginal och volym
 • Bevakar marknadssituationen inom ditt geografiska område
 • Arbetar med att utveckla och följa upp våra avtal för att nå uppsatta mål
 • Arbetar för goda och långsiktiga relationer till våra kunder
 • Följer upp verksamhetsmål och försäljningsplan för ditt område
 • Tar ett ansvar för att implementera gemensamma arbetssätt.

Du rapporterar till VD och Ekonomichef.

Att bygga relationer och genomföra affärer är din grej!
Vi söker dig som har erfarenhet av att leda entreprenadarbeten i en roll som produktionschef, entreprenadchef, projektchef eller motsvarande samt har erfarenhet av försäljning/kundkontakt och kalkylering. Det är meriterande om du har erfarenhet av industriella rörinstallationer och god materialkännedom i samband därmed.

Du har dessutom:

 • Erfarenhet av entreprenadjuridik och styrande dokument (ABT, AB, AMA, AF, etc.)
 • God datorvana och erfarenhet av Officepaketet
 • Förhandlingsvana och god ekonomisk medvetenhet
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt
 • B-körkort, vilket är ett krav för tjänsten då det förekommer en hel del resande i tjänsten.

Som person är du affärsmässig, resultatorienterad och ansvarstagande. Du är bra på att skapa relationer och är lyhörd på ett sätt som gör att det är lätt att få förtroende för dig. Kunden och projektet sätter du alltid i fokus och du är bra på att bygga nätverk både inom och utanför organisationen.

Ansök redan i dag - vi arbetar löpande med ansökningarna!
Sista chansen att söka är 31 maj. Du söker genom att bifoga ditt CV och ett personligt brev till kent.persson[at]orab-ab.se. Om du har några frågor kring tjänsten får du gärna kontakta Kent Persson på 070-319 26 90.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om arbetsgivaren
ORAB utför rörinstallationer och maskinmontage för industrin, kommuner och förvaltningar. Företaget grundades 1993, sysselsätter ca 130 medarbetare och omsätter ca 175 miljoner. Sedan februari 2014 ägs bolaget till 100 procent av Instalco Intressenter AB,   559015-8944. Instalco omsätter ca 3 miljarder och äger för närvarande ca fyrtio installationsföretag i Norden inom El, VS, Ventilation, kyla, sprinkler och Industrirör, där ORAB är industrirör företaget.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Kent Persson - VD, Huvudkontor, E-post: kent.persson@orab-ab.se